Chapter One 

Fairhaven

This family of five purchased this craftsman home after living the city life for as long as they could remember. With a great room the size of most NYC apartments, they weren't quite sure where to start. 

To maximize the wall space on the TV wall, we designed and had this custom media center built. The front crafted of hickory and the surround/shelves of walnut. Using two types of woods created interest with the intention of this piece being it's own statement/art piece in the room. 

The double high ceilings needed large scale art, so this abstract piece was commissioned to incorporate the colors of the space and provide a beautiful backdrop for the home.

The orb chandelier's scale was also extremely important, to accommodate a room of this height appropriately. 

A custom window bench was designed to provide additional seating for guests and a relaxing place for the family to lounge. 

In front of the fireplace we created a kid inspired area, with poufs and a chaise for hanging in front of the fire.

 

White shiplap was added to the fireplace surround to continue the craftsman aesthetic of the home, and create added visual height in the part of the room that was standard ceiling height.

 

Lastly, in the foyer we incorporated a repeat rug so the eye would continue forward into the living space behind. The front door was flanked with olive trees (a symbol of peace, luck, and tranquility), and a large rattan storage bench provides a place to put on shoes as well as additional storage.  

Our clients overall goals were to have a space that was relaxing, perfect for entertaining, a flare of rustic contemporary design, and comfortable for the six of them to enjoy movie night.